7 Decor ideas για να εντάξετε τα χρώματα στο υπνοδωμάτιο

 
 

7 Decor ideas για να εντάξετε τα χρώματα στο υπνοδωμάτιο

Θέλετε τα όνειρα σας να είναι… χρωματιστά; Μάθετε πώς θα βάλετε λίγο χρώμα στον τόπο που γεννιούνται τα όνειρά σας κυριολεκτικά… το υπνοδωμάτιο.

Κόντρα στη «μαύρη» κι άτονη ζωή των τελευταίων χρόνων, το χρώμα κάνει δυναμική επάνοδο. Και σίγουρα γνωρίζετε ήδη ότι το χρώμα επηρεάζει την διάθεσή σας. Eμείς ψάξαμε και σας βρήκαμε 7 νέους τρόπους να βάλετε τις αγαπημένες αποχρώσεις στο «καταφύγιό» σας εντός τειχών του σπιτιού. Φυσικά μιλάμε για το υπνοδωμάτιό σας!              

 
Στα μαλακά Ο πιο γρήγορος και οικονομικός τρόπος να ανανεώσετε κάθε χώρο, γνωρίζετε ήδη ότι είναι τα μαξιλάρια. Τι πιο εύκολο, λοιπόν, από το να βάλετε λίγο χρώμα στο υπνοδωμάτιό σας με τη βοήθειά τους; Φυσικά, δεν εννοούμε τα μαξιλάρια στα οποία γέρνετε το κεφάλι σας κάθε βράδυ, αλλά τα διακοσμητικά μαξιλάρια. Αν στο υπνοδωμάτιό σας επικρατούν τα ουδέτερα και ήρεμα χρώματα, δεν έχετε παρά να προτιμήσετε τα χαρούμενα, χρωματιστά γεωμετρικά μοτίβα για τα μαξιλάρια σας σε ζεστούς τόνους, όπως το βαθύ πορτοκαλί ή το μπλε ράφ. Αν πάλι το υπνοδωμάτιό σας είναι ήδη γεμάτο χρώμα, επιλέξετε θήκες σε ουδέτερους τόνους του λευκού, του γκρι ή του μαύρου για να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες οπτικές αντιθέσεις. Σε κάθε περίπτωση, μη διστάσετε να επεκταθείτε και στην… παπλωματοθήκη!

thehomeissue_newbedroomcolor002

 

Το άλλο σας μισό Η θεωρία των χρωμάτων δημιουργήθηκε για κάποιον λόγο! Παράλληλα, εφαρμόζοντάς την στο σπίτι σας θα μετατρέψετε το χώρο σας σε κοιτίδα του σύγχρονου design. Εμείς, λοιπόν, σας προτείνουμε να συνδυάσετε τα βασικά χρώματα με τα συμπληρωματικά τους. Για να καταλάβετε τι εννοούμε, το μπλε, για παράδειγμα, είναι γνωστό για την πολυτελή και χαλαρωτική ενέργεια με την οποία κατακλύζει κάθε χώρο. Αν το έχετε ήδη επιλέξει για το υπνοδωμάτιό σας, εμείς σας προτείνουμε να το επιλέξετε και να το συνδυάσετε με ζεστά πορτοκαλί υφάσματα σε γήινους τόνους.

 thehomeissue_newbedroomcolor004                                                                                                                                                                                                                                                              

Ζήστε το δράμα σας Θέλετε να κάνετε μεγάλες αλλαγές στο υπνοδωμάτιό σας; Ξεκινήσετε αλλάζοντας χρώμα στους τοίχους σας. Οι τάσεις φέτος υποστηρίζουν τα έντονα, ζωντανά, χαρούμενα και χαλαρωτικά χρώματα (όπως το σομόν, το πράσινο σαρτρέζ, το σκούρο καφέ του κονιάκ, το μπλε indigo ή το πράσινο του σμαραγδιού).

thehomeissue_newbedroomcolor005-1

 

Κιτρινίστε ... από το καλό σας! Το φρέσκο ζωηρό κίτρινο φτιάχνει τη διάθεσή μας και μας γεμίζει αισιοδοξία. Γιατί λοιπόν να μη βάλετε μια πινελιά αυτού του χαρούμενου χρώματος στο υπνοδωμάτιό σας; Από τα σεντόνια και τα μαξιλάρια μέχρι την πολυθρόνα ή τη συρταριέρα σας, το κίτρινο θα σας γεμίσει θετική ενέργεια στο λεπτό!

thehomeissue_newbedroomcolor006

 

Χαλί να το πατήσετε Κι όμως το σωστό χαλί μπορεί να βάλει χρώμα και ζωντάνια στο χώρο σας σε χρόνο-αστραπή. Προσοχή! Αποφύγετε ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όλοι όταν επιλέγουμε χαλί. Εξάλλου, το χαλί παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ύφους του χώρου που διακοσμείτε. Με άλλα λόγια επιλέξετε πρώτα το χαλί και στη συνέχεια, προσαρμόστε τη διακόσμηση του χώρου σας με βάση αυτό. Όσο για τις τάσεις; Τα γεωμετρικά μοτίβα και οι μπλε αποχρώσεις φέτος είναι (ξανά) στη μόδα!

thehomeissue_newbedroomcolor007

Κορώνα στο κεφάλι σας; Είναι γεγονός ότι τα κεφαλάρια καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο σε κάθε υπνοδωμάτιο. Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτείτε το δικό σας προς ίδιον όφελος; Τολμήστε να αλλάξετε ύφασμα, να το βάψετε ή να το καλύψετε με ταπετσαρία σε έντονα χρώματα.

thehomeissue_newbedroomcolor003

 

Ταπισερί Μέχρι τώρα σας φαινόταν παλιομοδίτικη και, πιθανότατα, να σας θύμιζε το σπίτι της γιαγιάς σας. Από φέτος όμως θα αρχίσετε να την βλέπετε με νέα μάτια: η ταπισερί άλλωστε επιστρέφει στις ζωές μας και τις σελίδες των μεγαλύτερων περιοδικών διακόσμησης και διεκδικεί μια θέση στους τοίχους μας και, εφόσον θέλετε να βάλετε χρώμα σε αυτό, και στο υπνοδωμάτιό σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη http://www.jenny.gr/7-decor-ideas-gia-na-entaksete-ta-xrwmata-sto-upnodw...