Επιλογή χρωμάτων

Τα χρώματα έχουν τη δύναμη να παρεμβαίνουν καθοριστικά στην εικόνα και την αίσθηση που μας δίνει το περιβάλλον μας. Μπορούν να αλλάξουν ριζικά την εντύπωση που αποπνέει ένας χώρος, αναπροσαρμόζοντας χρήσεις, λειτουργίες και σχέσεις μεταξύ όγκων. Είναι άλλωστε ο πιο ορατός παράγοντας διασύνδεσης χωριστών δωματίων και εφόσον χρησιμοποιηθούν με συνέπεια και καλαισθησία είναι ιδανικά για να δώσουν ύφος και χαρακτήρα στο εσωτερικό ενός σπιτιού ή ενός γραφείου. Η αναζήτηση και η επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων και τόνων είναι μια ευχάριστη υπόθεση που θα ενεργοποιήσει τη δημιουργικότητα σας. Εμείς αν το θέλετε μπορούμε να σας δώσουμε μερικές βασικές κατευθύνσεις. 

 

 

 

•  Τα χρώματα που πλησιάζουν στους τόνους του μπλε λέγονται ψυχρά ενώ αντίστροφα τα χρώματα που εμπεριέχουν κόκκινο μέσα τους ονομάζονται θερμά.

 

 

 

•  Τα ζωντανά και θερμά κίτρινα, είναι φωτεινά χρώματα, ιδανικά για να καταστήσουν φιλικούς και άνετους σκοτεινούς και περιορισμένους χώρους.

 

 

 

 

•  Οι τόνοι του κόκκινου είναι τολμηρά, συναρπαστικά χρώματα που δίνουν ένταση και υποκινούν τη μετακίνηση.

 

 

 

 

 

 

•  Το πράσινο είναι συνδεμένο με τη ζωή και τη φύση και είναι τέλειο για το εσωτερικό που θέλουμε να συνδέσουμε με το εξωτερικό.

 

 

 

 

•  Τα μπλε είναι φρέσκα, αρμονικά, και εύκολο να συνδυαστούν. Υπενθυμίζουν συνειρμικά τις απέραντες επιφάνειες της θάλασσας και του ουρανού.

 

 

 

 

•  Οι ανοιχτές, φωτεινές αποχρώσεις του γαλάζιου μπορούν να κάνουν ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται ευρύτερο και ανάλαφρο.

 

 

 

 

•  Ουδέτερα και γήινα χρώματα όπως τα μπεζ και τα καφέ συνδυάζονται καλά με άλλους χρωματικούς τόνους και δίνουν στο δωμάτιο μια φυσική αίσθηση.

 

 

 

•  Για να δώσετε χαρακτήρα και ένταση σε ένα δωμάτιο, μπορείτε να χρωματίσετε τους τοίχους σε ήπιους, ουδέτερους τόνους και να εμπλουτίσετε δυναμικά τη χρωματική γκάμα του χώρου μέσω των επίπλων, των έργων τέχνης, και των διακοσμήσεων.

 

 

 

 

πηγη:http://colorinteriors.ru/color/romanian/prakticheskie_sovety/spalnya_solnechnyi_krug.html

http://www.housepainting.gr/choosing-colors